Vrijwilligerswerk, het ervaringsverhaal van Omar

8 mei 2018 - door Huis van de Wijk Waterlandplein

Omar – “15 december 2015: mijn állereerste dag in Nederland. Aangekomen in asielzoekerscentrum in Ter Apel, zette ik mij meteen in als vrijwilliger: Het COA legde aan alle vluchtelingen uit wat we konden verwachten, maar lang niet iedereen verstond Engels, dus ik vertaalde alles steeds naar het Arabisch. Dat ben ik blijven doen. Ik ben nu vrijwillige tolk bij de gemeente Amsterdam, Implacement Projecten en Warm Welkom Noord. Ik hou van Amsterdam. Al die gezelligheid. Ik woon hier samen met mijn vrouw en drie kinderen. Ook zij zetten zich in als vrijwilliger. We doen graag iets terug voor de stad die ons zo warm ontvangen heeft.”

Foto: Omar
Fotograaf: Kim Cerrone

Ook iets goeds doen en vrijwilliger worden?

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Vrijwilligers Centrale Amsterdam helpt je graag verder. Zij hebben een speciaal Spreekuur Vrijwilligerswerk in de oneven weken op dinsdagochtend van 9.00 – 11.00 uur in Huis van de Wijk Waterlandplein. Eerst volgende spreekuur is dinsdag 22 mei.

 

Cursus: Ik ontmoet mij

Deze cursus is speciaal voor (migranten) vrouwen met lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak. Start 30 september in Huis van de Wijk Waterlandplein.
Lees meer →

Cursus voor mantelzorgers

Donderdag 21 en 28 november en 5 december 2019 organiseert Doras de Cursus ‘Ik ben mantelzorger!’ bij Stichting Doras, wijklocatie Midden-Noord. Voor aanmelden of vragen kan je contact opnemen met Doras.
Lees meer →

De Muzieksalon; ouderwets gezellige muziekclub voor ouderen

In De Muzieksalon, een initiatief van Het Danspaleis, ontmoet u elkaar in een gezellige huiskamersetting. Samen met andere buurtbewoners wordt er naar muziek geluisterd en gekletst.
Lees meer →