Coronavirus: Lees hier de actuele maatregelen van DOCK

16 maart 2020 - door Floor de Jager

De ontwikkelingen preventie Coronavirus gaan in Nederland razendsnel. Maatregelen worden aangescherpt. DOCK houdt de wijkcentra en Huizen van de Wijk open voor 1-op-1 gesprekken en hulpverlening. Er vinden géén groepsbijeenkomsten meer plaats.

Wijkcentra blijven open
Het is stiller op straat. Dat merken we ook in onze wijkcentra, jongerencentra en Huizen van de Wijk. Er is veel minder levendigheid in ‘huis’. Meer buurtbewoners blijven thuis.
Onze locaties blijven open: voor iedereen die een afspraak heeft voor een 1-op-1 gesprek of voor individuele hulpverlening.

Tijdelijk geen groepsactiviteiten
Vanaf zaterdag 14 maart tot voorlopig 28 april is er tijdelijk minder te doen. De groepsactiviteiten, buurtbijeenkomsten of vergaderingen gaan niet door. Zo maken we het besmettingsgevaar kleiner.

Contact
Onze sociaal werkers werken gewoon door en doen zoveel mogelijk hun best om in contact te blijven met ‘hun’ bewoners. Door contact op straat, telefonisch of online.

RIVM
Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Wie verkouden is of koorts heeft, blijft thuis. We gaan tijdelijk niet meer op huisbezoek bij ouderen of mensen met een kwetsbare gezondheid.
We houden er rekening mee dat er meer aanvullende maatregelen komen.
We informeren iedereen die daarvan op de hoogte moet zijn.

 

Foto-expositie van Hugo Rompa, te zien vanaf 14 februari

Hugo vertelt: ‘Op 17 januari maakte ik meer dan 40 portretten in de Meeuw, van bezoekers, vijwilligers en mensen van de dagbesteding. Op 14 februari ga ik al die portretten …
Lees meer →

Ester Winkelhuis gaat nieuwe uitdaging aan

Na 3 jaar werkzaam te zijn geweest als locatiehoofd van de Meeuw vliegt Ester verder… Bedankt voor de goede samenwerking en heel veel succes met de nieuwe uitdaging! We zullen …
Lees meer →

Cursus: Ik ontmoet mij

Deze cursus is speciaal voor (migranten) vrouwen met lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak. Start 30 september in Huis van de Wijk Waterlandplein.
Lees meer →