De Durf te vragen bijeenkomst

11 april 2018 - door Huis van De Wijk Evenaar

De Durf te vragen bijeenkomst , georganiseerd op 14 maart door stichting Warm Welkom, was een groot succes. In de Evenaar werd verkend op welke manier buurtbewoners iets voor elkaar kunnen betekenen. Door het uitlenen van gereedschap bijvoorbeeld. Of door het uitwisselen van tips in de zoektocht naar werk.

Onder het genot van een heerlijke Surinaamse maaltijd van vrijwilligster Jettie Noten konden ruim 45 buurtbewoners kennis maken met vluchtelingen. De bijeenkomst Durf te vragen is opgezet voor hen die recent zijn komen wonen in omgeving Tuindorp Oostzaan. De hele avond vond er een uitwisseling plaats van vraag en aanbod. Zo hadden sommige vluchtelingen een fiets nodig, of werd er hulp gevraagd bij het aanleggen van een moestuintje. De nieuwkomers gaven aan ook graag te helpen, bijv. bij het repair cafe. Of ze boden als wederdienst gelijk aan om lekker te gaan koken voor degene van wie ze hulp kregen.

In Tuindorp Oostzaan is men gelukkig meer dan bereid om elkaar te helpen. Het was een hoopgevende ,inspirerende avond.

Met vriendelijke groet,

Susan Meijerink

Coördinator Huis van de Wijk de Evenaar

Aanwezig op: maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag

 

 

 

Cursus: Ik ontmoet mij

Deze cursus is speciaal voor (migranten) vrouwen met lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak. Start 30 september in Huis van de Wijk Waterlandplein.
Lees meer →

Cursus voor mantelzorgers

Donderdag 21 en 28 november en 5 december 2019 organiseert Doras de Cursus ‘Ik ben mantelzorger!’ bij Stichting Doras, wijklocatie Midden-Noord. Voor aanmelden of vragen kan je contact opnemen met Doras.
Lees meer →

De Muzieksalon; ouderwets gezellige muziekclub voor ouderen

In De Muzieksalon, een initiatief van Het Danspaleis, ontmoet u elkaar in een gezellige huiskamersetting. Samen met andere buurtbewoners wordt er naar muziek geluisterd en gekletst.
Lees meer →