Kijk in je wijk Waterlandplein – ontdek jouw buurt

26 juni 2018 - door Huis van de Wijk Waterlandplein

Kijk in je wijk is bedoeld om mensen uit de buurt bekender te maken met al het moois uit eigen buurt. Elke week gaat een groep mensen onder leiding van Willemijn Riedijk op pad om een nieuw aspect van de buurt te ontdekken.

Wanneer

We gaan op donderdag van 09.30 – 11.30 uur de wijk in. Om 10.00 uur verzamelen we in Huis van de Wijk Waterlandplein en rond 11.30 uur zijn we daar ook weer terug.

Deze zomer ontdekken we de Waterlandpleinbuurt!

Tijdens een wandeling door de buurt bezoeken we interessante plekken en hoor je meer over bijvoorbeeld de geschiedenis van de wijk en over de natuur in Amsterdam Noord. We gaan op drie donderdagen de wijk in: 21 en 28 juni en 5 juli.

Programma

21 juni: Op pad met de coördinator Groen van de gemeente en ASV de Dijk
Op 21 juni wandelen we met Piet Idsinga door de natuur rond het Waterlandplein. Piet vertelt ons alles over de groene projecten en wat deze betekenen voor de buurt. Daarna brengen we een bezoek aan voetbalclub ASV de Dijk. Hier drinken we wat en zal Janneke Kreike ons meer vertellen over de club. Dus mis deze wandeling niet!

28 juni: Op bezoek bij Stichting Bildung in Dekerk
Deze donderdag verzorgt Stichting Bildung een leuk programma voor ons. Naast een rondleiding gaan we onder andere een spel doel waarin we elkaar beter leren kennen! Kom mee naar deze bijzondere plek en maak kennis met Stichting Bildung in Dekerk.

5 juli: Buurtwandeling met Richard van Twiller
Op 5 juli maken wij een bijzondere wandeling door de buurt met onze collega Richard van Twiller. Richard werkt als buurtmakelaar, maar is daarnaast ook muzikant en verhalenverteller. Hij neemt ons mee de wijk in vertelt ons alles over de geschiedenis van Amsterdam Noord.

GA GEZELLIG MEE! Deelname is gratis.

Aanmelden en informatie Kijk in je Wijk

Willemijn Riedijk helpt je graag verder! Mocht je nog mensen kennen die graag mee willen doen met ‘Kijk in je Wijk’? Schroom niet om hen door te verwijzen naar Willemijn voor meer informatie.

Willemijn Riedijk
T: 06 – 12 21 02
T: 020 – 665 8001
E: w.riedijk@civicamsterdam.nl

 

Cursus: Ik ontmoet mij

Deze cursus is speciaal voor (migranten) vrouwen met lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak. Start 30 september in Huis van de Wijk Waterlandplein.
Lees meer →

Cursus voor mantelzorgers

Donderdag 21 en 28 november en 5 december 2019 organiseert Doras de Cursus ‘Ik ben mantelzorger!’ bij Stichting Doras, wijklocatie Midden-Noord. Voor aanmelden of vragen kan je contact opnemen met Doras.
Lees meer →

De Muzieksalon; ouderwets gezellige muziekclub voor ouderen

In De Muzieksalon, een initiatief van Het Danspaleis, ontmoet u elkaar in een gezellige huiskamersetting. Samen met andere buurtbewoners wordt er naar muziek geluisterd en gekletst.
Lees meer →